info@vakolatstudio.hu

24 órás színkeverés!

gallery/72vlogfront

      ...hamarosan...

Színező vakolatok és homlokzatfestékek színkeverése.
Hőszigetelő rendszerek
ingyenes házhoz szállítása 100 m2 feletti megrendelés esetén,
40 km-en belül!

gallery/vakolat front

Színező vakolatok és homlokzatfestékek színkeverése.
Hőszigetelő rendszerek
ingyenes házhoz szállítása 100 m2 feletti megrendelés esetén, 40 km-en belül!

 

A hőszigetelésről:

Olyan szaküzletben vásároljon, ahol szakképzett, hozzáértő eladók segítik Önt a megfelelő termékek kiválasztásában.

Ahol raktárkészletről ki tudják Önt szolgálni abban az esetben is, ha a munkálatok során elfogy az anyag. Ha a kereskedő akár azonnal tud még színező vakolatot is biztosítani, a kivitelezőnek nem kell napokat, heteket várni 1-2 vödör vakolatra.
Ha teljes keresztmetszetben páraáteresztő hőszigetelő rendszert szeretne, válassza a kőzetgyapot lapos hőszigetelő rendszert szilikon vakolattal, amely felülete még öntisztuló is.A kőzetgyapot lapos homlokzati hőszigetelő rendszer minden elemének páraáteresztőnek kell lenni, így a ragasztónak és a színező vakolatnak (szilikon vakolat) is.
Ha páraáteresztő színező vakolatot szeretne, válassza a SZILIKON vakolatot, amely felülete még öntisztuló is.
Győződjön meg róla, hogy valóban elegendő-e az Ön által elképzelt hőszigetelő rendszer vastagsága a szigetelendő falazatra.

Homlokzati hőszigeteléshez csak erre megfelelő pihentettet, EPS 80 minősítésű polisztirol hőszigetelő lapot vásároljon. Ennek jelölése egy piros sáv a termék oldalán.
A hőszigetelő lapok dűbelezésére mindig szükség van utólagos homlokzati hőszigetelés esetén az erre megfelelő műanyag tányéros dűbelekkel. A dűbelek hosszát a hőszigetelő lap vastagsága határozza meg. Az anyagszükséglete 4-6 db/m2.

A hálós élvédők nem csak védik az éleket, hanem egyenes vonalúvá és szebbé teszik az élvezetést. A hálós túlnyúlásuk egyben tartja a sarkokat.
Elengedhetetlen tartozéka a hőszigetelő rendszereknek az épületek pozitív sarkainál és a nyílászárók körül.
A polisztirol homlokzati hőszigetelő lapok ragasztásához csak erre megfelelő polisztirol ragasztót vásároljon, mert akármilyen csemperagasztó nem alkalmas erre a feladatra.

Ne higgye el, hogy a lábazati zártcellás, színes (kék, zöld, rózsaszín, sárga, lila stb) polisztirol hőszigetelő lap kétszer jobban szigetel mind a fehér homlokzati hőszigetelő lap! Legfeljebb csak 10%-kal jobb a hőszigetelése, és nem is homlokzatra való, hanem lábazatra.
 

Olyan kivitelezőt válasszon, aki referenciákkal rendelkezik, és mások is elégedettek vele.

gallery/rendszer_gyapot

Az épületek hővesztesége a falazatokon keresztül a legnagyobb. A házakat manapság már úgy tervezik, hogy megfeleljenek a
hatályos energetikai szabályoknak.
Viszont rengeteg olyan régebbi épület van
még az országban, aminek falazatának homlokzati hőszigetelése nagyon rossz, így már az építésügyi szabványoknak sem felelnek meg.

 

Ennek javítására egy mód van:
a homlokzati hőszigetelő rendszer, ami régi
és új épületeken egyaránt alkalmazható. Segítségével akár 30-40%-kal csökkenthetjük fűtésszámlánkat, és a nyári melegben a klimatizált helységek hűtésének költségét is mérsékelhetjük.
Ezáltal rövid időn belül megtérülnek a beruházás költségei úgy, hogy közben ingatlanunk értéke pedig megnövekszik.
 

A külső hőszigetelő rendszer a téli hideg és a nyári meleg ellen egyaránt véd. Csökkentve a falszerkezet termikus igénybevételét megóvja a falazatot a fizikai állapotromlástól, így megnöveli az épület élettartamát. De ami a legfontosabb: egyenletes hő- és komfortérzetet biztosít az épületben élők számára. Télen nem "húznak" a falak, mivel nem tudnak lehűlni, ezáltal a falak mellett sincs hidegebb, mint a szobák belsejében.

Nyáron a hőszigetelő rendszer a falak felhevülését akadályozza meg. Így a belső tér hőmérséklete ugyancsak kiegyenlített. Megszűnnek a hőhidak, a páralecsapódás, a penészedés a sarkokban és a nyílászárók fölött.
 

Új épületeknél a homlokzati hőszigetelő rendszer valamivel többe kerül, mint egy hagyományos alapvakolatos rendszer kivitelezése, de a különbség elenyésző. Valamint rendkívül gyorsan meg is térül.
De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy új épületeknél megszünteti a falazóelemek (pl. tégla) közti fugák, a vasbeton koszorú és a különböző anyagú nyílásáthidalók miatt kialakuló hőhidakat is.

Épületünk, házunk, ingatlanunk értéke
megnő utólagos hőszigetelés után. Az értéknövekedés nem csak a falazatok hőszigetelésének korszerűsítése, állaguk megóvása és a fűtésszámla jelentős csökkenése miatt, ha nem házunk felújított
új külsője miatt is bekövetkezik.

Az utólagos hőszigetelő rendszer újjá varázsolja régi házunkat, gyönyörű új homlokzatot adva neki. Új színeket és vakolatstruktúrát választhatunk, szinte úgy érezve, mintha új házba költöztünk volna.

Ki kell emelni még a jól hőszigetelt falazatok környezetkímélő hatását is. Hiszen, ha kevesebb energiával kell fűtenünk és hűtenünk házainkat, azaz ha kevesebb tüzelőanyagot égetünk el közvetlen vagy közvetve, a környezetünket kevésbé szennyezzük. Így házunkat az energiatudatosság és a környezetvédelem is jellemzi.

A homlokzat hőszigetelése hosszú távú befektetés. Ezért fontos a megfelelő anyagok kiválasztása és megvásárlása. Ha ezt szaküzletben tesszük szakképzett eladók segítségével, nem fog meglepetés érni minket.