info@vakolatstudio.hu

24 órás színkeverés!

gallery/72vlogfront

      ...hamarosan...

Színező vakolatok és homlokzatfestékek színkeverése.
Hőszigetelő rendszerek
ingyenes házhoz szállítása 100 m2 feletti megrendelés esetén,
40 km-en belül!

gallery/vakolat front

Lélegző, páraáteresztő hőszigetelő rendszer

Felhasználási terület:

A kőzetgyapotos hőszigetelő rendszer különösen alkalmas meglévő régi és új épületek homlokzatának páraáteresztő, nem éghető hő- és hangszigetelésére, homlokzati tűzterjedési gátak kialakítására. A vakolható kőzetgyapot hőszigetelő lapok tűzvédelmi szempontból bármely magasságú és tűzállósági fokozatú épületeknél korlátozás nélkül beépíthetők.

A rendszer felépítése:

- homlokzati, vakolható kőzetgyapot hőszigetelő lap
- speciális, kőzetgyapothoz való, páraáteresztő ragasztó
- üvegszövet háló
- szilikon alapozó szilikon vakolathoz
- páraáteresztő vödrös SZILIKON vakolat

FONTOS!

A rendszerhez csak vakolható homlokzati kőzetgyapot hőszigetelő lap, és speciálisan kőzetgyapot ragasztásához való páraáteresztő ragasztó, és páraáteresztő vödrös (szilikon) vakolat használható! Így lesz a rendszer teljes keresztmetszetében lélegző, páraáteresztő és hosszútávon működő.

 

Vakolható kőzetgyapot hőszigetelő lap jellemzői:
Páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező, aminek köszönhetően nem akadályozza a homlokzaton keresztüli páravándorlást. De ugyanakkor teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek. 10%-kal jobb a hőszigetelő képessége, mint a polisztirol (hungarocell) hőszigetelő lapnak, 7cm vastagságtól. Nemcsak jól hangszigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő. Nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égve csepegés, a tűzterjedést megakadályozza. Nem zsugorodik, hőtágulása nincs. Egészségre nem káros: magas biológiai oldódó képességű.

 

Szilikon vakolat jellemzői:

Kiváló páraáteresztő képességgel rendelkezik. Felülete öntisztuló, így hosszú távon sem koszolódik. Víztaszító, rugalmas anyag. Ellenáll ipari gázoknak és füstgázoknak. Színkeveréssel több száz színben elérhető.

gallery/gyapot2
gallery/gyapot3

Öregedésálló
Mivel a kőzetgyapotban a levegő szigetel, ezért annak hőszigetelő képessége az idő múlásával nem romlik. A kőzetgyapot 50 év után is megőrzi eredeti mechanikai és hőtechnikai tulajdonságait, így élettartama az épület élettartamával megegyező. Gombák, rovarok, rágcsálók nem károsítják.

Alak- és mérettartó
A kőzetgyapot termékek igen nagy hőmérsékleti szélsőségeknek vannak kitéve, mivel külső felületük nyáron a magastetőkön akár 60-70 °C-ra felmelegedhet, télen -20 °C-ra is lehűlhet. A kőzetgyapot ezt a meglehetősen nagy hőmérsékletkülönbséget alakváltozás nélkül el tudja viselni. A Rockwool kőzetgyapot alak- és mérettartó, ezért szükségtelen a termékek lépcsős szélkialakítással való illesztése, ami költségmegtakarítást, illetve olcsóbb, gyorsabb kivitelezést jelent.

Víztaszító
A Rockwool által kifejlesztett kőzetgyapot hőszigetelő anyagok teljes keresztmetszetükben víztaszítóak.
Ez azért fontos, mert a hőszigetelő anyagok szigetelőképessége nedves állapotban lényegesen rosszabb, mint szárazon. A beépítés előtti tárolás és a beépítés folyamán előfordul, hogy a kőzetgyapotot például csapadék éri, ilyenkor a Rockwool termékek felületéről a vízcseppek leperegnek, meggátolva az anyag átnedvesedését.

Természetes anyag, a környezet védelmét elősegítő termék
A kőzetgyapot hőszigetelő lapok a természetben előforduló bazaltból készülnek, gyártásuk során kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre. A Rockwool már Magyarországon is "kockák" formájában, teljes egészében brikettálja, újra beolvasztja és felhasználja a gyártás során keletkezett vágási hulladékot. A kőzetgyapot hőszigetelés csökkenti az energiafogyasztást, aminek következtében a szennyező anyagok kibocsátása is csökken. Amikor a Rockwool a házon "üzemelni" kezd, 3 hét alatt megtakarítja azt az energiamennyiséget, amelyet a gyártására fordítottak!

gallery/gyapot1

A ROCKWOOL hőszigetelő kőzetgyapot legfőbb előnyei

Páraáteresztő
A nyílt pórusú szerkezetből adódóan a vízpára gyakorlatilag akadálytalanul vándorolhat a kőzetgyapotban, vagyis kiváló a páraáteresztő képessége. Ezáltal lehetővé teszi az épületszerkezetek lélegzését, páraáteresztését, valamint az építési nedvesség eltávozását. A lakótér komfortosabbá válik, hiszen a külső falak belső felületei nem hidegek, nincs páralecsapódás, penészesedés, a mennyezet alatti szobasarkokban a kosz nem csapódik le.

Hangszigetelő
A kőzetgyapot sűrű szálszerkezetének köszönhetően elnyeli a hangokat, mivel a hang - mint a levegő mechanikai rezgésének energiája - a kőzetgyapot szálak közé érve az azokon fellépő súrlódás következtében hővé alakul át. Ennek köszönhetően a kőzetgyapot hőszigetelések egyúttal hangszigetelések is, még a forgalmas utak melletti épületekben is biztosítják a nyugodt pihenéshez szükséges csendet.

Nem éghető
A kőzetgyapot olvadáspontja jóval 1000 °C felett van, és mivel szinte egyetlen épülettűz során sem keletkezik ilyen nagy hőmérséklet, a kőzetgyapot megvédi az épület szerkezetét, meggátolja a tűzterjedést. A Rockwool kőzetgyapot termékek tűzvédelmi szempontból a legkedvezőbb, "A1 - nem éghető" besorolásnak felelnek meg.